Dutch Housing Company past voor de ontwikkeling en realisatie van haar woningen de “Trias Energetica” toe. Dit is een duurzaamheid strategie ontwikkeld door de Technische Universiteit Delft. Een slim 3 stappenplan voor het bereiken van een zo duurzaam mogelijke energievoorziening:

  • Beperk het energieverbruik van de woning door goede isolatie en luchtdicht bouwen;
  • Gebruik duurzame energiebronnen zoals zon, wind en bodemwarmte;
  • Gebruik eindige energiebronnen efficiënt.

Met deze strategie ontwikkelt en bouwt Dutch Housing Company duurzame woningen van hoogwaardige kwaliteit. Veel aandacht is besteed aan een optimale isolatie van gevels en dak om het energieverbruik van de woning te minimaliseren.

Voor de energievoorziening van de woning maakt Dutch Housing Company gebruik van duurzame energiebronnen. In de basis wordt de woning voorzien van zonne-energie maar per locatie wordt nader bekeken welke duurzame energiebron het beste aansluiten.

Onze missie is duurzaam wonen gezond en betaalbaar maken

Dutch Housing Company bouwt haar woningen volgens de standaard van morgen. Door optimale isolatie van onze woningen met natuurlijke materialen en door minimaal gebruik van ingewikkelde en dure installaties ontstaat een duurzame, energiezuinige woning met een gezond woonklimaat.

 Toepassing van natuurlijke bouwmaterialen voor gezonde isolatie

Dutch Housing Company ontwikkelt en realiseert haar woningen met een prefab bouwsysteem waarbij zeer zuinig met materialen wordt omgegaan. De prefab woningelementen bestaan uit een duurzame houtconstructie voorzien van hoogwaardige cellulose isolatie (papiervezels): enkel natuurlijke materialen. De toepassing van deze natuurlijke materialen in een luchtdicht en damp-open bouwsysteem zorgt voor optimale prestaties van de woning. Niet alleen voor warmte-isolatie maar ook voor geluidsisolatie en vochtregulatie. De vezelisolatie die Dutch Housing Company toepast, zorgt voor een vochtregulerende werking. Deze isolatie kan vocht opslaan in haar vezels en door de open structuur tussen de vezels het vocht ook weer afstaan. De basis voor een gezond en aangenaam woonklimaat.

Belangrijke uitgangspunten voor onze gezonde en duurzame woningen zijn:

  • In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer blijft de warmte buiten door optimale isolatie
  • Gezonde ventilatie met verse luch
  • Gezond binnenklimaat door toepassing van natuurlijke bouwmaterialen
  • Luchtdicht en ‘damp-open’. De woningen hebben geen last van warmteverlies als gevolg van ongewenste tocht door de woning goed luchtdicht te maken, maar het natuurlijke vocht in de woning kan door de gevelopbouw wel naar buiten: de basis voor een gezonde en comfortabele woning
  • Hoogwaardige bouwkwaliteit door de woningelementen in een geconditioneerde omgeving te prefabriceren
  • Bakstenen gevel voor een degelijke uitstraling en een robuuste bescherming van de buitenzijde
  • Forse CO2 reductie door bouwen met hout en natuurlijke materialen.